Timp estimat de citire: 4 minute

Recesiunea globală ne-a pus toate problemele în perspectivă. Înainte de recesiune, ne-am confruntat cu probleme având rate ridicate ale șomajului, sărăciei și cu lipsa generală de fonduri, dar acum problema este mult mai gravă. Problema a ajuns în prim-planul discuțiilor tuturor și trebuie să rezolvăm problemele pieței mai devreme decât mai târziu.

Problema legată de creșterea prețurilor a fost una care a existat de zeci de ani și care va continua ani de zile. Prețurile sunt în creștere, dar salariile pentru susținerea prețurilor nu cresc în ritmul necesar. Simplul fapt al acestei probleme este că tot mai mulți oameni sunt obligați să trăiască sub pragul sărăciei. Într-un studiu recent, s-a arătat că peste 60% dintre oameni trăiau sub pragul sărăciei în India, iar această cifră crește zilnic în întreaga lume.

Această problemă (ca multe altele) trebuie să ajungă la guvern. În timp ce prețurile pentru unele produse vor continua să crească, acestea nu vor fi niciodată aduse în prim-planul discuțiilor guvernamentale până când problema nu va fi aproape ireversibilă. De exemplu, înainte de recesiune, prețurile benzinei în Regatul Unit se ridicau la aproximativ 1,29 lire sterline pe litru, guvernul a spus atunci că nu este nevoie ca prețurile să fie atât de ridicate în timpul recesiunii; prin urmare, acest lucru a scăzut prețurile la aproximativ 89 pence pe litru. Având în vedere că oamenii par să se gândească că suntem în curs de recuperare, prețurile au continuat să crească în ultimul an de la 89 pence la 1,19 lire sterline. Se pare că, până când guvernul nu va stabili un fel de plafon pentru marile întreprinderi, vom fi mereu sub aceleași presiuni.

Datorită inflației globale, oamenii și-au externalizat munca către oameni din alte țări. Acest lucru elimină locurile de muncă din țările occidentale aparent „mai bogate”. Se pare că dacă această tendință continuă, locurile de muncă nu vor fi disponibile pur și simplu în țările occidentale, iar ratele șomajului (care sunt deja ridicate) vor continua să crească din cauza lipsei de muncă. Această problemă nu ajută recesiunea și, de fapt, o înrăutățește mult în țările occidentale.

Se pare că suntem într-o capcană de tip 22 într-o anumită măsură. Nu ne putem permite să plătim prețuri mai mari pentru muncă, așa că externalizăm această muncă, și totuși, făcând acest lucru, eliminăm instantaneu locurile de muncă în locurile în care prețurile sunt în creștere. Prin aceasta, prețurile îi obligă pe oameni să trăiască sub pragul sărăciei. Este timpul ca marile companii să-și asume o anumită responsabilitate pentru această chestiune, precum și guvernele.

Lipsa resurselor naturale, cum ar fi aurul, petrolul și cheresteaua, duc în prezent la tot felul de probleme. Din păcate, din cauza lipsei mărfurilor de mai sus, prețurile zilnice sunt în creștere, ceea ce cauzează probleme suplimentare. Problema provine din marile afaceri, deoarece vor exista întotdeauna oameni care continuă să plătească un preț crescut pentru „luxuri”, cum ar fi petrolul. Acest lucru înseamnă că companiile vor continua să crească prețurile. Trebuie doar să ne uităm la situația prețului la benzină în aproape fiecare țară pentru a înțelege cum creșterea prețurilor reprezintă deja o problemă.

Piețele de mărfuri au existat încă de la începutul timpului, chiar dacă nu în măsura în care sunt în prezent. Oricine poate cumpăra și vinde petrol, aur și alte mărfuri, printr-un singur clic. S-a ajuns într-o asemenea măsură încât mulți cred că prețul petrolului este cel mai ridicat atunci când lumea se află în cea mai bună situație financiară, pur și simplu pentru că atât își permit oamenii să plătească pentru petrol. Nu este cazul, prețurile petrolului cresc, dar oamenii continuă să cumpere petrol pentru surse de energie, iar acest lucru nu înseamnă neapărat că își pot permite ceea ce cumpără, deoarece în majoritatea cazurilor oamenii își cumpără mărfurile pe credit. Acest lucru duce la datorii personale incontrolabile, o problemă care a cauzat inițial recesiunea. Se pare că ne îndreptăm spre o recesiune și mai dură, dacă problema nu este abordată acum.

Din păcate, nu există o soluție rapidă; răspunsul nu constă în plafonarea prețurilor, chiar dacă acest lucru poate ajuta într-o oarecare măsură. Toate prețurile trebuie să crească, altfel unele industrii vor rămâne în urmă. Se pare că trebuie să devenim mai inteligenți cu privire la modul în care ne extragem resursele naturale. În acest moment cheltuim miliarde de dolari pe an pentru extragerea resurselor naturale și acest lucru se adaugă la prețul tuturor mărfurilor noastre. Trebuie să lucrăm mai inteligent și nu mai greu, ceea ce necesită o cercetare intensă pentru a ajuta la problema de bază.

Dacă vrei să afli informații despre sărăcia din țările din lumea a treia, citește articolul nostru despre acest subiect: Cum afectează sărăcia țările din lumea a treia?

[Poză de pe Unsplash]