Timp estimat de citire: 4 minute

Oamenii sunt o forță vitală puternică și adaptabilă. În timp ce Pământul a suferit multe schimbări de-a lungul secolelor, oamenii au găsit o modalitate de a supraviețui și chiar de a prospera în ciuda diversității. Vremea, condițiile de viață și resursele deteriorate sunt cele care ne stau în cale în fiecare zi. Cât de bine s-au adaptat oamenii arată, de asemenea, rezultate negative pentru Pământ. Cu cunoștințele și inteligența incredibile ale omului, nu s-au făcut multe lucruri pentru a preveni degradarea ulterioară a Pământului, ci mai degrabă este o luptă pentru a accepta felul în care au devenit lucrurile.

Dezastre naturale

Pământul este uneori un loc periculos. În afară de prădătorii naturali, accidente și altele asemănătoare, omenirea se confruntă zilnic cu furia Mamei Natură. Ca urmare a încălzirii globale, furtunile, inundațiile și vremea rea devin din ce în ce mai devastatoare. Furtunile puternice îi determină pe oameni să se adapteze și să se pregătească mai bine pe viitor.

Să ne uităm la dezastrul din 2005 pe care uraganul Katrina l-a făcut în Statele Unite ale Americii. Aproape 2000 de oameni și-au pierdut viața, iar costul total al pagubelor crește în continuare pornind de la 81 de miliarde de dolari.

Apoi, trecem la un eveniment mai recent în urma inundațiilor din Pakistan, care cu siguranță a fost cauzat de efectele încălzirii globale. Se estimează că 14 milioane de oameni au fost afectați în mod direct de inundații, iar 1.600 și-au pierdut viața. S-a estimat că aceste inundații au fost cea mai mare criză umanitară din istoria recentă.

Dacă ne uităm la dezastrele naturale recente și le comparăm cu cele de acum 100-200 de ani, vom vedea o creștere uriașă atât a cantității, cât și a gravității dezastrelor naturale, iar acest lucru se datorează în mod clar efectelor încălzirii globale.

Poluare

Omenirea s-a adaptat în ultimele două secole să creeze un stil de viață mai bun pentru majoritatea oamenilor existenți. Cu toate acestea, așa cum am constatat, acest lucru vine uneori cu un preț mare, nu numai pentru omenire, ci și pentru Pământ. Pe măsură ce anii trec, oamenii inventează tehnologii noi și captivante, dintre care majoritatea provoacă daune directe Pământului. Am devenit din ce în ce mai dependenți de tehnologie și de energia care alimentează toate aceste tehnologii noi. Efectele acestei poluări sunt în mod clar evidente. Unele persoane suferă de probleme respiratorii severe în urma poluării atmosferice cauzate de vehicule, fabrici și alți poluanți industriali, toate fiind produse de om.

Scurgerile de petrol repetate provoacă iritații severe ale pielii și erupții cutanate la oameni și animale. Poluarea apei din scurgerea deșeurilor industriale cauzează probleme gastro-intestinale și a devenit o problemă uriașă în țările în curs de dezvoltare, unde poluantul este de fapt reprezentat de deșeurile umane, care sunt eliminate în mod necorespunzător.

Se crede că fumurile create din surse de transport cauzează cele mai multe probleme în ceea ce privește poluarea. A existat chiar un raport care a afirmat că cantitatea de producție care intră în crearea mașinilor electrice a cauzat un procent ridicat de emisii de dioxid de carbon. Dacă ne uităm la posibilitatea folosirii mașinilor electrice, se pare că problema acestora este că electricitatea cu care sunt alimentate este probabil formată prin arderea cărbunelui. Se pare că îngrijorarea imediată pentru guvernele din întreaga lume este să îi facă pe oameni să renunțe la mașinile mari 4×4 și să aleagă mașini mai ecologice.

Energie nucleară

Odată cu încălzirea globală care este un subiect atât de fierbinte astăzi, oamenii se luptă să găsească un echilibru care să funcționeze pentru criza energetică. Mulți oameni cred că o energie mai curată vine sub forma energiei nucleare. Din păcate, nimic nu vine fără un preț. Oamenii de știință și ecologiștii îndeamnă industriile să renunțe la practica periculoasă de a utiliza energia nucleară ca sursă mai curată de energie. Studiile arată o rată crescută a cazurilor de cancer și leucemie în zonele din jurul centralelor nucleare. Adaptarea pe care oamenii au acceptat-o provoacă în cele din urmă moartea unor oameni. Deșeurile de la centralele nucleare contaminează, de asemenea, aprovizionarea cu apă, distrugând flora și fauna care sunt expuse acestor deșeuri. În plus, amploarea accidentelor nucleare, cum ar fi Cernobîl, este mult mai mare decât poate înțelege majoritatea. Aceste pericole sunt atât de răspândite și persistente încât acest dezastru din 1986 încă afectează victimele.

De asemenea, unii spun că Cernobîlul nu va fi ultima catastrofă de acest gen pe care lumea a trăit-o. Știați că încă există aproximativ zece dintre aceleași reactoare folosite în lume și că aceste reactoare nu urmează să fie schimbate în următorii 30 de ani?

Pericolele și dezastrele au existat încă de la începutul timpului, dar abia acum vedem efectele totale ale încălzirii globale asupra dezastrelor și pericolelor din lume. Fără îndoială, guvernele și întreprinderile mari trebuie să se asigure că sunt mai responsabile cu emisiile lor de dioxid de carbon înainte ca problema să se înrăutățească. Trebuie să ne asigurăm că există un plan adecvat pentru a elimina treptat emisiile de dioxid de carbon și că folosim resurse regenerabile astfel încât pericolele și dezastrele vor deveni gestionabile.

Dacă vrei să afli informații despre cele mai grave probleme cu care se confruntă omenirea, citește articolul nostru despre acest subiect: Cele mai grave 4 probleme cu care se confruntă omenirea.

[Poză de pe Pixabay]